Web Analytics Made Easy - Statcounter

نعمت الله شهبازی روز چهارشنبه در جلسه توسعه صادرات استان در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی با بیان اینکه از سال ۹۰ و ۹۱ تسهیلات شبکه بانکی روند نزولی داشت و به ۲۷ درصد رسید، افزود: سال گذشته این سهم به ۳۲ درصد رسید اما تا ۴۰ درصد فاصله زیاد داریم که نشان می‌دهد سهم بخش صنعت، معدن و تجارت از تسهیلات شبکه بانکی به اندازه‌ای که قانونگذار در برنامه ششم توسعه دیده نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نیاز مالی بخش صنعت‌معدن و تجارت گفت: سال گذشته برآورد شد ۴۲۵ هزار میلیارد تومان نیاز مالی این بخش به لحاظ سرمایه در گردش و ثابت باشد ولی براساس آمار بانک مرکزی ۳۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت، معدن و تجارت پرداخت شد.

وی ادامه داد: سال گذشته ۱۰۵ هزار میلیارد تومان کسری تسهیلات برای بخش صنعت، معدن و تجارت داشتیم که متاسفانه با رشد نرخ ارز پیش بینی نیاز مالی بخش هم باید جبران می‌شد.

شهبازی با بیان اینکه ۲۴ درصد کسری تسهیلات بانکی در این بخش اتفاق افتاده است، تصریح کرد: یعنی از هر چهار ریال درخواست در شبکه بانکی یک چهارم بدون پاسخ ماند یعنی با وجود کسری از بخشی ظرفیت‌ها استفاده نشده و طرح‌های نیمه تمام به بهره برداری نرسیده است.

وی ادامه داد: در سال جاری با برنامه‌هایی که برای جهش تولید و پیش بینی‌هایی که از افزایش هزینه های تولید تعریف شد پیش بینی کردیم امسال ۶۷۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه در گردش و ثابت بخش صنعت، معدن و تجارت برای کل کشور نیاز داشته باشیم.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهارکرد: با توجه به رشدی که پرداخت شبکه بانکی طی سال‌های گذشته داشته است اگر همین رشد در سال جاری نسبت به سال‌های قبل اتفاق بیفتد عملکرد شبکه بانکی امسال به ۴۱۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد یعنی ۲۵۵ هزار میلیارد تومان کسری را شاهد خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل کسری بودجه دولت رشد نقدینگی روز به روز افزایش می‌یابد، در برنامه‌های وزازت صنعت، معدن و تجارت برای سال جاری هفت محور تعیین شده است.

شهبازی با اشاره به تامین منابع مالی در حوزه سرمایه گذاری که محور هفتم تعیین شده برای وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: اتحادیه‌های ابزار نوین تامین منابع مالی، بهره گیری از ظرفیت‌های سرمایه مردمی و راه اندازی الگوهای سرمایه گذاری و واگذاری مجوزهای معدنی است.

وی افزود: باید به سمت استفاده از روش‌های نوین تامین منابع مالی حرکت کنیم، همچنین ارتقا دانش مالی بنگاه‌های اقتصادی برای تنوع بخشی به روش‌های تامین مالی از نیازهاست.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: سال گذشته صد هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر شد که از این مبلغ تنها ۲۴۵۰ میلیارد تومان یعنی ۲.۵ درصد برای تامین مالی بخش صنعت، معدن و تجارت و ۹۷.۵ درصد برای شهرداری‌ها و واحدهای دولتی بوده است.

 استفاده از بازار سرمایه نیاز ضروری وزارت صنعت، معدن و تجارت است

وی با اشاره به ابلاغیه رییس جمهوری به وزرای اقتصادی دولت، گفت: برای سال جاری افزایش صادرات، حمایت از رشد بخش‌ها و برنامه توسعه تامین مالی از برنامه‌های ابلاغی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای این نیاز ضروری موضوع استفاده از بازار سرمایه را در اولویت قرار داده است.

شهبازی گفت: هدفگذاری کردیم امسال از ۵۰۰ شرکت شناسایی شده حدود صد شرکت وارد بورس شود همچنین حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شود و این در حالیست که طی ۶ ماه سال جاری ۳۹۰۰ میلیارد تومان اوراق منتشر شده است.

به گفته وی، در کنار شبکه بانکی باید به سمت روش‌های نوین تامین مالی حرکت کنیم.

 حدود ۴ هزار معدن غیرفعال در کشور وجود دارد

وی بیان کرد: یکی از پروژه‌های خوب در محور هفتم وزارتخانه در حوزه معدن است که با وجود بالغ بر چهار هزار معدن راکد و غیرفعال در کشور که رییس جمهور به عنوان معادن حبس از آن‌ها یاد کرده است براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته با کمک اهالی بخش معدن حداقل ۲ شرکت معدنی بزرگ تعریف کنیم.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: با توجه به وجود معادن راکد و حتی معادن فعال قصد داریم از ظرفیت بازار سرمایه برای واگذاری معادن استفاده کنیم، همچنین صاحب پروانه معدن در یک فضای شفاف و رقابتی پروانه خود را به صورت کلی و جزیی واگذار کند.

 امسال حداقل ۱۵ هزار میلیارد تومان تامین مالی خواهیم داشت

وی تصریح کرد: پیش بینی کردیم که امسال در مقابل ۲۴۵۰ میلیارد تومان تامین منابع مالی به روش‌های مختلف سال گذشته امسال حداقل ۱۵ هزار میلیارد تومان تامین مالی داشته باشیم.

شهبازی ادامه داد: در زمینه شبکه بانکی تبصره ۱۸ را داریم که استان اصفهان عملکرد خوبی داشته از ۹۵۶ میلیارد تومان منابعی که برای تبصره ۱۸ ایجاد شد تاکنون ۷۰۴ میلیارد تومان جذب شده است.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۲۵۰ میلیارد تومان از منابع ایجاد شده باقی مانده که با توجه به متقاضیانی که از کارگروه استانی به شعب ارجاع شدند تا پایان سال جذب خواهد شد و امیدواریم از سهمیه استان‌هایی که عملکرد ضعیفی داشتند به این استان ارجاع شود.

ایجاد دیتا سنتر در گمرک کاشان، فیبر نوری در گمرک اصفهان، پایانه محصولات گلخانه‌ای در کارگوترمینال فرودگاه و نمایشگاه کاشان از جمله مصوبات امروز جلسه توسعه صادرات بود.

از زمان آغاز بکار فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون افزون بر ۷۶۶ هزار تن انواع محصولات استان اصفهان به دیگر کشورها صادر شده و درآمدزایی ۹۶۰ میلیون دلاری را برای کشور به همراه داشته و مقایسه آن از رشد پنج برابری صدور تولیدات از حیث وزنی ۲.۳ برابری از لحاظ ارزش حکایت دارد که از دلایل آن می‌توان با اتخاذ تدابیر صحیح و موثر و برنامه ریزی و اقدامات متناسب دانست.

بنابه گفته مدیرکل گمرکات استان اصفهان میزان صادرات این استان در سال گذشته هفت میلیون و ۴۱۵ هزار تن و به ارزش ۲ میلیارد و ۶۳۹ میلیون دلار است که این میزان صادرات نسبت به سال ۹۷ از لحاظ ارزش به طور تقریبی بدون تغییر و از حیث وزن ۴۵ درصد رشد داشته است.

اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی صنعتی ترین استان کشور به شمار می‌رود.

برچسب‌ها تسهیلات بانکی توسعه صادرات اصفهان صمت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تسهیلات بانکی توسعه صادرات اصفهان صمت تسهیلات بانکی توسعه صادرات اصفهان صمت اخبار کنکور هزار میلیارد تومان معدن و تجارت شبکه بانکی نوین تامین تامین مالی سال گذشته پیش بینی بخش صنعت سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۶۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید

محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد در نشست شورای معاونین و روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی سراسر کشور، ضمن تقدیر از تلاش معاونین و مدیران وزارت متبوع برای عملکرد مثبت و موفقیت‌آمیز آن‌ها در ایجاد و کنترل آرامش در بازار، گفت: در حال حاضر نهاده‌های مورد نیاز کشور تا پایان شهریور ماه تامین است.

وزیر جهاد کشاورزی با یادآوری روزهای آغازین تصدی‌اش بر وزارت جهاد کشاورزی، افزود: در حالی که برای آرامش بازار و تامین نیاز مردم بیش از ۱۰۰ هزار تن از ذخایر گوشت و مرغ کشور در عید سال ۱۴۰۲ به بازار عرضه شده بود، از تیر ماه همان سال در ذخایر استراتژیک کنجاله، گوشت و مرغ به صفر رسیده بودیم اما با مدد الهی و همت شما مدیران توانستیم مشکلات را پشت سر گذاشته و امروز با یک تجربه موفقیت‌آمیز می‌توانیم سال ۱۴۰۳ را با شرایط بسیار خوبی پیش ببریم.

اوبر ضرورت تبیین و به تصویر کشیدن عملکرد موفقیت‌آمیز وزارتخانه از سوی مسوولان تاکید کردوگفت: امسال اجرای طرح‌های آبخیزداری و طرح‌های کوچک تامین آب، اولویت نخست و اجرای طرح‌های آب و خاک اولویت دوم برنامه‌های وزارتخانه است.

نیکبخت خطاب به روسای سازمان‌ جهاد کشاورزی استان‌های سراسر کشور که به صورت وبیناری در این جلسه حضور داشتند، گفت: مشارکت مردم را جدی بگیرید تا فعالیت‌های آبخیزداری و طرح‌های آب و خاک تقویت شود، آبخیزداری یعنی تولید آب و حفاظت از خاک، و با توجه به این که دانش و اجرای طرح‌های آبخیزداری در حال حاضر در کشور بومی شده با ایجاد بستر مناسب برای مشارکت مردم، قطع یه یقین می‌توانیم به موفقیت‌های خوبی دست یابیم.

وزیر جهاد کشاورزی از اجرای طرح‌های شیلاتی شامل صید و صیادی، آبزی‌پروری، پرورش ماهی در قفس، پرورش میگو و ماهیان سردآبی و گرمابی، به عنوان حوزه مناسب دیگری برای جذب سرمایه‌گذاری نام برد و افزود: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع غذایی از راهکارهای اصلی جلوگیری از ضایعات مواد غذایی است که با فرآوری و تبدیل محصولات درجه ۳ و ۴، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، می‌توان چرخه بازرگانی را به حرکت درآورد .

او به نقش و اهمیت توسعه گلخانه‌ها با توجه به محدودیت منابع آبی کشور و نیز عملکرد تولید و بهره‌وری غیرقابل مقایسه گلخانه‌ها با تولید در فضای باز اشاره و بر تسریع در صدور مجوزها و برداشتن موانع احداث گلخانه‌ها از پیش پای سرمایه‌گذاران و مردم تاکید کرد.

نیکبخت، از صنعت دام و طیور به عنوان چهارمین فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری و تولید محصولات صادراتی نام برد و گفت: در سال جهش تولید هستیم و وظیفه داریم در همه محصولات کشاورزی بخصوص محصولات اساسی تولید حداکثری داشته باشیم.

او با بیان اینکه نقش موسسه‌های علمی و دانش‌بنیان نخبگان و دانشجویان در طراحی و اجرای الگوهای مناسب کشت با توجه به اقلیم ۴ فصل کشور مهم است، افزود: در این راستا همکاران ما در سازمان تات وظیفه خطیری برعهده دارند و تلاش می‌کنند با کمک تولیدکنندگان و کشاورزان، جهش تولید براساس علم و دانش پیش رود.

وزیر جهاد کشاورزی حداکثرسازی تولید را راهبرد وزارت جهادکشاورزی برشمرد و گفت: ما هیچ محدودیت و توقفی در تولید نداریم، هم باید بتوانیم ذخایر استراتژیک را از محل تولید داخل تامین کنیم و هم باید مراقبت کنیم که حلقه‌های فرآیند تولید تا صادرات با حداقل نوسان، حفظ شود.

به گفته او، در این مسیر جذب سرمایه و ثروت مردم به عنوان سرمایه‌گذاران اصلی می‌تواند راهگشا باشد، بنابراین نباید این اندیشه وجود داشته باشد که صرفا با تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه و تسهیلات بانکی می‌توان کشاورزی را توسعه داد که اگر این نگاه را داشته باشیم دچار انفعال و ایستایی خواهیم شد.

مقام‌عالی وزارت ادامه داد: باید بستر جذب سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی را فراهم کنیم و با رفع محدودیت‌ها و موانع، صدور مجوزها را سرعت بخشیم.

نیکبخت شکل‌گیری واحدهای کوچک روستایی با محوریت تولید را مهم خواند و گفت: مراقبت کنید طرح هادی در زمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود.

او از خرید بیش از ۶۰ هزار تن دانه‌های‌ روغنی تاکنون در کشور خبر داد و گفت: کالایی که در سال ۱۴۰۲ توسط وزارتخانه خرید می‌شد، امروز توسط کارخانه‌های روغن‌کشی و واردکنندگان روغن خام خریداری می‌شود و این یعنی صنعت در خدمت تولیدکننده قرار گرفته است.

گفتنی است؛ حل مشکل مسکن کارکنان وزارت جهادکشاورزی، تکریم ارباب رجوع و مقابله با هرگونه رانت و فساد، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد توجه و تاکید وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟
  • نقاط حادثه خیز با احکام برنامه و منابع مالی مناسب رفع می شود