Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌ گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، تغییرات و تحولات دنیای اقتصاد در سالیان اخیر چنان با جستارهای فناوری عجین شده که گاهی سرعت اکتشاف یک پدیده تا ورود آن به بازارهای تجاری به اندازه افتادن برگ درختی به روی زمین است. جهان امروزی، جهان فناوری است و در این راستا مبتکران و فناوران به عنوان راهبردی‌ترین راه حل ممکن، مورد توجه بسیاری از محافل تولید علم، دانشگاه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کشورهای در حال توسعه قرارگرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی بسیاری از این کارآفرینان و فناوران سرمایه لازم برای اجرای طرح‌ها و ایده‌های فناورانه خود را نداشته و به تنهایی قادر به راهبری و هدایت طرح‌های خود به سمت تجاری‌سازی و بازارسازی نیستند.

دانشگاه آزاد اسلامی در راستای توسعه و حمایت از فعالیت‌های فناورانه، تقویت و راه‌اندازی سامانه‌های مالی را در دستور کار قرار داده است. باوجود تحولات چشم‌گیر دانشگاه در حوزه‌های فناوری و نوآوری، راه‌اندازی بستری مالی با کارکردهای «ریسک‌پذیر» برای نیل به توسعه و نتیجه‌گرایی در کسب‌وکارهای دانشگاهی ضروری به‌نظر می‌رسد. واژه صندوق‌های خطرپذیر و جسورانه از سال 91 در بین محافل مشترک سرمایه‌گذاری و دانشگاهی باب شده که اکنون با تحولات پیش رو در اکوسیستم فناوری دانشگاه، عملیاتی شدن و تأسیس چنین صندوقی اجتناب‌ناپذیر و به‌نوعی کلید راهگشای فناوران است.

گفتمان‌سازی جهانی دانشگاه آزاد در عرصه سرمایه‌گذاری‌های ریسک‌پذیر

فراصندوق که در کشورهای خارجی از آن با عنوان (Fund Of Funds) یاد می‌شود و معنی آن نیز با تعبیر «صندوقِ صندوق‌ها» شناخته شده است؛ یکی از انواع جدید صندوق‌های سرمایه گذاری است که به تازگی و برای اولین بار در ایران تاسیس شده است.

فرا صندوق یا صندوق در صندوق به جای اینکه سرمایه‌اش را روی اوراق قرضه، سهام، طلا، کسب‌وکارها و … سرمایه‌گذاری کند، روی صندوق‌های سرمایه گذاری دیگر با سبد دارایی‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌کند. این کار دو مزیت به همراه دارد. تنوع بیشتر در سرمایه‌گذاری و تخصیص بهینه دارایی‌ها که باعث می‌شود ریسک بسیار کمتری نسبت به دیگر صندوق‌ها یا سرمایه‌گذاری مستقیم داشته باشد از جمله ویژگی‌های مثبت «فراصندوق» است.

«فراصندوق» یا «صندوق در صندوق»، واژه‌های جدیدی هستند که در شهریورماه سال 1397 به دایره لغات سرمایه‌گذاری کشور اضافه شده‌اند. چرا که پیش از آن هیچ ساختار و قانونی در خصوص تاسیس این نوع از صندوق‌ها تدوین نشده بود. پیشنهاد راه‌اندازی فراصندوق از دی ماه سال 1396 ارائه شد تا با تعامل نهادهایی مثل بازار بورس سرمایه، معاونت علمی و دانشگاه آزاد اسلامی آغاز به کار کند. تا اینکه بالاخره اولین فراصندوق ایران به نام فراصندوق ستارگان آغاز به کار کرد و اولین پذیره‌نویسی را در 10 آبان 1398 انجام داد.

فراصندوق ستارگان اولین تجربه FOF در زیست‌بوم سرمایه‌گذاری ریسک پذیر کشور

اولین فراصندوق ایران با نام فراصندوق ستارگان پذیره نویسی فراصندوق ستارگان در تاریخ 10 آبان 1398 آغاز شد و رسما آغاز به کار کرد. فراصندوق سرمایه گذاری ستارگان با سرمایه 500 میلیارد تومان شروع به کار کرده است و ظرف مدت‌ کوتاهی توانسته این سرمایه را به 650 میلیارد تومان افزایش دهد. همچنین با پیش‌بینی‌هایی که انجام شده، می‌تواند این سرمایه را تا سال آینده به هزار و 500 میلیارد تومان نیز برساند.

هدف تاسیس این فراصندوق، فراهم کردن سرمایه مورد نیاز شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌هاست. در واقع این فراصندوق می‌خواهد قدرت مانور صندوق‌های جسورانه را افزایش دهد تا شرکت‌های خصوصی بیشتری را زیر پوشش حمایت مالی خود قرار دهند.

فضای کسب‌وکار و فعالیت‌های اقتصادی در دنیا درحال تغییر است، دوره شرکت‌های سنتی که با زمین و سرمایه توسعه پیدا می‌کردند به نقطه پایانی خود رسیده و عصر شرکت‌های فناورانه و استارت‌آپ‌های نوین آغاز شده است. این مسئله را می‌توان با نگاهی به شرکت‌های برتر دنیا متوجه شد که چگونه شرکت‌های نفتی، خودروسازی و فولاد با بیش از 100 سال قدمت به، جای خود را به به شرکت‌های فناورانه جوان داده‌اند.

با اندکی بررسی در آمارهای 20 سال اخیر، سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌های سرمابه‌گذاری جسورانه در این حوزه‌ها بیش از دوبرابر سرمایه‌گذاری‌های سنتی در بازارهای رایج بوده است. ازنظر شاخص‌های غیراقتصادی نیز از اثر این شرکت‌ها قابل توجه است، چنانکه در کشورهای موفق دنیا 95 درصد از شرکت‌ها را شرکت‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند و جالب این که حدود 70 درصد اشتغال نیز توسط همین شرکت‌ها ایجاد می‌شود.

شرکت‌های میلیاردی عصر صنعت اکنون جای خود را به شرکت‌های تریلیون دلاری عصر اطلاعات و فناوری می‌دهند و میلیاردرهای جوان کمتر از 30 سال که با هوش، خلاقیت و نوآوری ثروتمند شده‌اند، جای میلیاردرهای مسنی که با ملک، سرمایه و دارایی‌های فیزیکی ثروتمند شده‌اند را می‌گیرند. بدیهی است که در چنین شرایطی هر بنگاه اقتصادی که راهبردهای مناسب برای حضور در این چیدمان جدید را نداشته باشد محکوم به شکست خواهد بود.

راهبردها و تفکرات سنتی کسب‌وکار محکوم به شکست هستند

ورود به بازارهای فناوری با نگاه و ابزارهای سنتی شدنی نیست، نمی‌توان با یک کسب‌وکار دانش‌بنیان و فناورانه مثل یک پروژه نفتی، معدن و پالایشگاه برخورد کرد. در این فضا همان مقدار که رشد سریع است، مخاطره و ریسک هم زیاد است. بنابراین باید نهادهایی با سازوکارهای کارآمد برای حضور موفق ایجاد شوند. مشارکت در سرمایه‌گذاری، ایجاد سبد درست، تسهیم و کاهش ریسک از مهم‌ترین شرایطی است که باید در این فضا قرار بگیرند.

براین اساس دانشگاه آزاد اسلامی با مشارکت قابل توجه ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام به تأسیس فراصندوقی در بستر بازار سرمایه کرده است که ضمن ایجاد ظرفیت برای سرمایه‌گذاری هوشمندانه در این عرصه، قدرت اهرم کردن منابع، تسهیم ریسک و استفاده سازوکارهای متنلسب با کسب‌وکارهای نوین و فناورانه را در حوزه‌های مختلف به سرمایه‌گذاران می‌دهد.

تأمین مالی کسب‌وکارهای نوین با سرمایه‌گذاری و نه وام‌دهی!

اکنون دانشگاه آزاد با تعهد سرمایه‌گذاری 500 میلیارد ریال به عنوان عنصری هوشمند بعد از ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) دومین بازیگر اصلی این صندوق به‌شمار می‌رود. فراصندوق ستارگان اولین FOF کشور است که با اهداف خلق ثروت از طریق سرمایه‌گذاری در حوزه‌های پیش‌رو با فناوری بالا و آینده‌ساز، حل مشکل تأمین مالی کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیانِ مراحل میانی و انتهایی از طریق سرمایه‌گذاری و نه وام‌دهی، تسهیم ریسک سرمایه‌گذاری از طریق ایجاد سبد سرمایه‌گذاری متنوع، توسعه زیست بوم سرمایه‌گذاری جسورانه کشور و کمک به اصلاح ساختار و مسائل پیش روی صندوق‌های سرمیه‌گذاری جسورانه تأسیس و راه‌اندازی شده است.

انتظار می‌رود دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین زیرنظام آموزش عالی کشور با دربرگیری 38 درصد جمعیت دانشجویی کشور با مشارکت نهادها و بنگاه‌های مطرح اقتصادی کشور اعم از خصوصی، دولتی و عمومی کشور بتواند ضمن ایجاد ارزش افزوده اقتصادی برای سهامداران خود به تکمیل و ارتقای زیست بوم کارآفرینی و نوآوری کشور کمک کرده و گامی در جهت تحقق اقتصاد دانش‌بنیان که از ارکان اقتصاد مقاومتی است بردارد.


انتهای پیام/

358 / 167 فراصندوق ستارگان صندوق ریسک پذیر Fund Of Funds زیست‌بوم سرمایه‌گذاری کسب و کار نوین ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: صندوق ریسک پذیر زیست بوم سرمایه گذاری کسب و کار نوین ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره زیست بوم سرمایه گذاری سرمایه گذاری اولین فراصندوق میلیارد تومان گذاری جسورانه آغاز به کار راه اندازی دانش بنیان ریسک پذیر دارایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۱۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، در چند ماه اخیر موضوع واگذاری سهام بعضی کسب‌وکارهای مطرح حوزه اقتصاد دیجیتال، موجی از نگرانی را بین فعالان اقتصاد دانش‌بنیان به راه انداخت؛ گلرنگ سهام تپسی را خرید و در هفته‌های اخیر هم خبرهایی از احتمال واگذاری عمده سهام دیجی‌کالا به همراه اول مطرح شد. این مسئله در کنار صحبت‌های چندماه پیش مدیرمسؤول روزنامه کیهان، تصوری ایجاد کرد مبنی بر این‌که فشارهایی برای واگذاری سهام استارتاپ‌های بزرگ وجود دارد.

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با تکذیت این مسئله توضیح داد: «چون پیش‌ازاین، یک عده صحبت‌های نادرستی را بدون دلیل و مدرک درباره واگذاری بعضی کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال به نیروهای انقلابی مطرح می‌کردند، این حساسیت به وجود آمد؛ اما در اصل چنین هدفی وجود ندارد».

او در همین خصوص به فروش سهام تپسی اشاره کرد و گفت: «آقای منشی‌پور از ما خواست کمک کنیم که انتقال سهام تپسی حتماً انجام شود. این درخواست ابتدا با مخالفت معاونت علمی روبه‌رو شد اما با اصرار تپسی درنهایت با این موضوع موافقت کردیم».

او چنین واگذاری‌هایی را نه به معنی واگذاری کسب‌وکارها به حاکمیت، بلکه نشان‌دهندهٔ بلوغ این حوزه دانست: «واگذاری سهام این کسب‌وکارها بلوغ آن‌ها را نشان می‌دهد. این یعنی کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال سرمایه‌های بزرگ از سایر شرکت‌ها جذب می‌کنند که درنهایت به بزرگ شدن جدی این کسب‌وکارها منجر می‌شود. یکی از این کسب‌وکارها با سرمایه یک واحدی وارد شده و الان سرمایهٔ ۳۰۰ واحدی دارد. این یعنی هم فرصت رشد در این حوزه وجود داشت و هم سرمایه کلانی به این حوزه بازگشته است».

دهقانی فیروزآبادی در موضع‌گیری نسبت به مسئلهٔ فروش سهام کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال، حمایت خود از این موضوع را اعلام کرد و تنها شرط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور برای موافقت با فروش و واگذاری این سهام را بازگشت سرمایه به حوزه اقتصاد دیجیتال دانست.

بااین‌حال، سال گذشته با بعضی چالش‌ها و مشکلاتی که برای کسب‌وکارهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به وجود آمد، چنین تصور می‌شود که اراده‌ای وجود دارد که مایل است در مدل مدیریتی کسب‌وکارهای این حوزه تغییراتی ایجاد کند.

دهقانی فیروزآبادی وجود چنین موضوعی را کذب دانست و توضیح داد: «هم من هم آقای زارع‌پور دفاع و حمایت همه‌جانبه از کسب‌وکارها داشتیم. وقتی وارد حوزهٔ اقتصاد دیجیتال می‌شویم محیط این فضاها با سایر صنایع متفاوت است و دلیلش این است که بخش عمده‌ای از این اقتصاد از محیط خارجی آمده است؛ اما ما به‌هیچ‌عنوان موافق تعطیلی کسب‌وکارها نیستیم. حرف من این بود که اگر می‌خواهیم کاری در این زمینه انجام بدهیم، باید این باشد که به جریان‌های اصیل و انقلابی فرصت رقابت بدهیم؛ اما اینکه این کسب‌وکارها به نیروهای انقلابی و حاکمیت واگذار شود کاملاً غلط است. حرف ما این است که کسب‌وکارها را نبندیم و به‌جای آن از جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها استفاده کنیم».

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900257 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • حضور پررنگ چری در نمایشگاه خودرو پکن (فیلم)